Hovent kne

Typiske årsaker til hovent kne

Kneleddsbetennelse
Det oppstår smerter, hevelse, økt varme og nedsatt bevegelighet i leddet.

Betennelse i ben og brusk
En benbit kan løsne og komme i klem i leddet, noe som skaper en låsning i kneleddet. Dette forekommer oftest i aldersgruppen 15 til 20 år. Ofte har kneleddet vært skadet en eller flere ganger tidligere. Leddet føles låst og du kjenner smerter, svakhet og hevelse.

Vridning av kneet
Oppstår som oftest i forbindelse med idretter som håndball, fotball, skisport, motocross samt andre former for kontaktsport, eller ved uvante bevegelser.

Hva kan jeg gjøre selv?

Ved milde knesmerter hjelper det som oftest å skåne kneet for belastning for at smertene skal gå over av seg selv.

Ved akutt kneskade handler det om hvile, kompresjon samt å avkjøle kneet og holde det høyt. Oppsøk lege ved akutte smerter for å få en korrekt diagnose. Deretter kan du begynne å trene opp kneet igjen.

Når du har fått godkjenning av din lege/terapeut, kan du lese og finne ut hvordan du kan gå videre og trene kneet ditt.

Selv om du ikke kan trene med kneet, kan du alltid gjøre følgende øving: Spenn lårmuskelen flere ganger om dagen uten å bøye kneet.

Bruk en DONJOY kneortose for å støtte kneet, både i hverdagen og under trening, inntil kneet er helt rehabilitert og bra igjen.

I lenken nedenfor finner du informasjon om våre ulike kneortoser fra DONJOY.

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.