SINDING-LARSENS SYKDOM 

Er en overbelastning av senefestet på kneskålens nedre kant. Rammer gutter i 10-11 års alder og jenter i 9-10 års alder. Kommer altså noe tidligere enn Schlatters, men kan forekomme opptil 14 års alder. Beskrives ofte som barnevarianten av hopperkne.

HVORDAN
Overbelastning i form av trekk i senene gir opphav til brist i senefibrene som av og til kan føre til forkalkninger, som man kan se på røntgen. Ofte på grunn av repetitiv hopptrening, løping eller ballsport.

SYMPTOMER
Smerte og ømhet i nedre kant av kneskålen under og etter aktivitet. Smertene forsvinner ved hvile.

DIAGNOSE
Fås fra sykdomshistorie, barnets alder og klinisk undersøkelse. Ved uttalte plager kan man av og til se forandringer på både vanlig røntgen og MRI.

BEHANDLING
Tilpasning av aktivitetsnivå, knekontroll og styrkende øvelser for kneet. Teiping og knebeskyttelse kan av og til avlaste kneet.

PROGNOSE
Rehabiliteringstiden kan variere avhengig av hvor lenge pasienten har gått med plagene før behandling, men god prognose. Flertallet blir bra når de er ferdigvokst.

Informasjonen på vondtikneet.no verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på vondtikneet.no bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.