MOTORSPORT

Antonio Cairoli - verdensmester i MX1 og MX2

"Å kjøre med andre støtter er ikke lenger aktuelt for meg. Jeg har opplevd forskjellen og dette er et opplagt valg. Jeg setter meg ikke på sykkelen igjen uten mine DonJoy Defiances. De gir meg bedre støtte enn noen andre støtter. Jeg føler meg sikker når jeg bruker dem i en sport der det nettopp er svært viktig å følge seg trygg."

I rundt 30 år har profesjonelle idrettsutøvere som har behøvd forebyggende eller post-op-rehabilitering, benyttet seg av DonJoys produkter. Våre ortoser brukes av de fremste idrettsutøverne i over 44 land verden rundt. Dette spesielt utvalgte MX-sortimentet for knær og håndledd finnes i mange ulike modeller. MX-ortosene fra DonJoy hindrer at kneet utsettes for unaturlige bevegelser og forebygger dermed ACL, PCL samt mediale og laterale ligamentskader. Ortosene gir også ekstra støtte og stabilitet til et allerede skadet kne.

Verdensmesteren Antonio Cairoli, Rui Goncalves, Jose Antonio Butron, Brett Metcalfe og mange andre førere i verdensklasse bruker DonJoys ortoser. Ved hjelp av sin DonJoy Defiance III vant Cairoli verdensmestertittelen i fjor og han fortsetter nå å bruke dem for å unngå skader.

ET PRODUKT FOR ETHVERT LEDD OG ENHVER TYPE SKADE
Statistikk for motocross-skader viser at ikke bare knærne ofte blir skadet, men også ledd i skuldrer, håndledd, albuer og ankler. På et par sekunder kan en drømmestart på sesongen forvandles til et mareritt ... en dårlig landing kan være det lille som skiller mellom suksess og skade. DonJoy er bevisste på dette og har i årenes løp utviklet et komplett sortiment av produkter av høyeste kvalitet som lever opp til de prøvelser og utfordringer som motocrossføreren utsettes for, produkter som rett og slett kan hjelpe deg med å nå dine mål. DonJoys produkter er prøvd og testet av ulike typer idrettsutøvere i samarbeid med deres leger. Produktene er designet for å hjelpe til med å forebygge skader, men også som et hjelpemiddel i rehabiliteringen etter en skade. Din helse og sikkerhet er viktig for DonJoy. Vi vil at du skal kunne stole på din kropp, dine instinkter og våre produkter!

Hva innebærer en ACL-skade i kneet?
Det fremre korsbåndet, ACL, er det ligamentet som oftest rammes ved en skade i kneet. ACL styrer hvor langt frem kneskålen kan bevege seg i forhold til lårbenet (se diagram). Hvis kneskålen beveger seg for langt frem, kan det fremre korsbåndet (ACL) bli skadet eller gå av. Det fremre korsbåndet er det ligamentet som først strekkes fullt ut når kneet er i utstrakt posisjon, så hvis kneet strekkes forbi dette punktet, "hyperextended", kan ACL gå av.

ACL skades ofte i intensiv sport som motocross når føreren får et direkte slag, når kneet vris eller utsettes for hyperekstensjon. Dette kan f.eks. inntreffe når føreren får et slag mot foten i en sving. Når ligamentet slites av, høres det et smell og deretter kjennes kneet ustabilt. Ofte skades både det mediale kollaterale ligamentet (MCL) og fremre korsbåndet (ACL) samtidig.

Hvorfor trenger jeg det fremre korsbåndet, ACL?
ACL har til oppgave å stabilisere kneet. Ustabilitet som skyldes at ACL er avrevet, gir en følelse av usikkerhet og at kneet "gir etter", spesielt når du endrer posisjon på kneet. Personer med skadet ACL opplever ustabilitet når de går nedover, f.eks. i trapper eller ned en bakke, ved en rask vending/vridning eller ved hastig start eller stopp når kneet er fullt utstrakt. Det kan også kjennes som at kneet kan bøyes for mye bakover.

Symptomene etter en korsbåndsskade er ikke alltid de samme og har ulik alvorlighetsgrad for ulike pasienter. Typisk for en korsbåndsskade er at kneet raskt hovner opp, i direkte tilknytning til skaden. Hevelsen skyldes en blødning i kneleddet som følge av avslitte blodkar i det skadde ligamentet. Smertene og hevelsen forsvinner som oftest etter et par ukes mens ustabiliteten vedvarer. Den fysiske ustabiliteten og den manglende evnen til å kontrollere bevegelsene i kneet gjør at det kreves behandling. Mange pasienter behandles med kirurgi for å rekonstruere ligamentet og øke stabiliteten og dermed unngå ytterligere skader på leddet.

Slik beskytter 4-punktsortosen DonJoy et kne med ACL-ruptur


Personer med ACL-ruptur i kneet har en anterolateral ustabilitet som gjør at kneet "gir etter".

Det er veldig vanskelig å prøve direkte å "avrotere" og kontrollere ustabiliteten i et kne med ACL-ruptur.

Derfor forsøker ligamentortosene fra DJO™ stabilisere kneet indirekte gjennom den biomekaniske 4-punktsutformingen.

4-punktssystemet er klinisk bevist den mest effektive løsningen for å forhindre en fremoverrettet forflytning av skinnebenet.

Ved på en effektiv måte å redusere eller forhindre (*) en fremoverrettet forflytning av skinnebenet unngår eller reduserer 4-punktsortosen indirekte den anterolaterale ustabiliteten (endorotasjon) i kneet med ACL-ruptur, noe som gjør at man får stabiliteten tilbake.

TILBEHØR MOTORSPORT

Tilbehør som remmer og knedeksler kan bestilles i vår nettbutikk. Klikk på lenken nedenfor.

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.