VINTERSPORT

Fremre korsbåndsskader utgjør 10-15 % av alle skader som skjer i skibakken. Men det kan unngås!

Personer med ACL-ruptur i kneet har en anterolateral ustabilitet som gjør at kneet "gir etter". Det er veldig vanskelig å prøve direkte å "avrotere" og kontrollere ustabiliteten i et kne med ACL-ruptur. Derfor forsøker ligamentortosene fra DJO™ stabilisere kneet indirekte gjennom den biomekaniske 4-punktsutformingen.

Du får den absolutt sikreste løsningen ved hjelp av DonJoys 4-punktsortoser. Dette er sterke og funksjonelle ortoser som lett kan justeres og tilpasses etter benet ditt. De kan brukes sammen med skistøvler, både forebyggende og etter en korsbåndsoperasjon.

Effekten av DonJoys 4-punktsortoser er klinisk dokumentert. Beskytterne forhindrer effektivt de farlige ytterposisjonene og rotasjonene i kneet og gir deg sikker stabilitet og avlastning på rett sted i forhold til kneskaden. Dette gjelder korsbånds-, menisk- og sideligamentsskader.

Slik beskytter 4-punktsortosen DonJoy et kne med ACL-ruptur

4-punktssystemet er klinisk bevist den mest effektive løsningen for å forhindre en fremoverrettet forflytning av skinnebenet. Ved på en effektiv måte å redusere eller forhindre en fremoverrettet forflytning av skinnebenet unngår eller reduserer 4-punktsortosen indirekte den anterolaterale ustabiliteten i kneet og gjør at man får stabiliteten tilbake.

Referanser

Fleming mfl. (2000), The influence of functional Knee Bracing on the ACL Strain Biomechanics in Weightbearing and Nonweightbearing Knees, The American Journal of Sports Medicine, Vol., Nr. 6, s. 815-824

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.