Smerter på innsiden av kneet

Typiske årsaker til smerter på innsiden av kneet

Senebetennelse
Oppstår ved skade eller langvarig uvant belastning og primært hos idrettsutøvere, men også hos middelaldrende eller eldre mennesker. Betennelsen kan medføre verkende smerte bak og på innsiden av kneet som føles ømt og i visse tilfeller også hovent.

Vridning av kneet
Oppstår som oftest i idretter som håndball, fotball, skisport, motocross og andre former for kontaktsport - eller ved en rask, uvant bevegelse.

Hva kan jeg gjøre selv?

Ved milde knesmerter er det ofte tilstrekkelig å skåne kneet mot belastning så går smertene over av seg selv.

Ved akutte knesmerter handler det om å holde seg i ro, kompresjon samt å avkjøle kneet og holde det høyt. Du bør dessuten oppsøke lege/terapeut for å få en diagnose. Deretter kan du begynne å trene opp kneet igjen.

Når du har fått klarsignal fra legen/terapeuten, kan du lese og finne ut hvordan du best trener opp igjen kneet.

Selv om du ikke kan begynne å trene kneet ditt ennå, kan du alltid gjøre følgende øving: Spenn lårmuskelen flere ganger om dagen uten å bøye kneet.

Bruk en DONJOY kneortose for å støtte kneet, både i hverdagen og under trening, inntil kneet er helt rehabilitert og bra igjen.

I lenken nedenfor finner du informasjon om våre ulike kneortoser fra DONJOY.

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.