Smerter på siden av eller bak i kneet

Vanlige årsaker til smerter på siden av eller bak i kneet

Meniskskade
Skade på menisken hos unge øker risikoen for sekundær osteoartritt (artrose) i voksen alder, som oftest i alderen 30-50 år. En meniskskade gir akutt og rask vedvarende smerte, en følelse av svakhet i kneet, tendens til låsninger og et hovent kne.

Tendinitt i anserinus-senen
Forekommer stort sett hos middelaldrende og eldre mennesker, men også blant yngre idrettsutøvere. Ofte er det en skade eller uvant langvarig belastning som er årsaken. Smerten oppstår raskt eller akutt med intensiv vedvarende smerte bak og på innsiden av kneet. Du blir øm og iblant oppstår det hevelse.

Løperkne (Runner's knee)
Betennelse i sener/slimposer på utsiden av kneleddet på lårbenet. Tilstanden er vanligst hos langdistanseløpere. Det gir smerter på utsiden av kneleddet etter kort tids løping.

Betennelse i popliteus-senen
Årsaken er ikke kjent, men tilstanden kan muligens skyldes at foten har rotert utover (hyperpronert) ved løping. Tilstanden gir smerter på baksiden av kneet og ømhet over senen på utsiden av leddet.

Bakercyste
Forstørret slimpose (bursa) på baksiden av kneleddet. Hevelse kan oppstå som følge av betennelse i selv knehasen. Hvis cysten sprekker, kan det gi plutselig sterk smerte på baksiden av kneet.

Isjias og hoftesykdommer kan også føre til knesmerter.

I lenken nedenfor finner du informasjon om våre ulike kneortoser fra DONJOY.

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.