Smerter på utsiden av kneet

Typiske årsaker til smerter på utsiden av kneet

Løperkne (Runner's knee)
Betennelse i sener eller slimposer på utsiden av kneleddet på lårbenet. Tilstanden er vanlig hos langdistanseløpere. Du opplever smerter på utsiden av kneleddet etter å ha løpt en kort strekning.

Senebetennelse
Årsaken til betennelsen er usikker, men tilstanden kan muligens skyldes at foten har rotert utover (hyperpronert) ved løping. Tilstanden gir smerter på baksiden av kneet og ømhet over senen på utsiden av leddet.

Hva kan jeg gjøre selv?

Ved akutte knesmerter handler det om å holde seg i ro, kompresjon samt å avkjøle kneet og holde det høyt. Du bør dessuten oppsøke lege/terapeut for å få en diagnose. Deretter kan du begynne å trene opp kneet igjen.

Når du har fått klarsignal fra legen/terapeuten, kan du lese og finne ut hvordan du best trener opp igjen kneet.

Selv om du ikke kan begynne å trene kneet ditt ennå, kan du alltid gjøre følgende øving: Spenn lårmuskelen flere ganger om dagen uten å bøye kneet.

Bruk en DONJOY kneortose for å støtte kneet, både i hverdagen og under trening, inntil kneet er helt rehabilitert og bra igjen.

I lenken nedenfor finner du informasjon om våre ulike kneortoser fra DONJOY.

Informasjonen på knasmarta.se verken kan eller skal erstatte en profesjonell medisinsk konsultasjon. Innholdet på knasmarta.se bør heller ikke utgjøre et grunnlag for diagnose eller behandling, men bare betraktes som et supplement.